«Спецназ Росгвардії затримав 25 людей у Запорізькій і Херсонській області, які підозрюються співробітництві з Україною», – повідомив окупаційний телеграм-канал «Здоровый Херсон». Чотирьох затриманих «росвардійці» відразу записали у шпіони, бо вони, буцімто, збирали і передавали у СБУ інформацію про дії окупаційної армії.


Вісьмом інкримінували державну зраду. Інші, буцімто, перебували у заборонених у Росії організаціях або фінансували їх, а також розповсюджували в інтернеті «заклики до терористичної діяльності». Всіх затриманих передали у лапи окупаційної поліції та ФСБ.


Але з тими, хто прийняв «нову владу» за свою, окупанти поводять себе зовсім інакше. Так днями «росгвардійці» відвідали у Рівному Генічеського району свого прибічника Юрія Бульбаха, колишнього підводника. «Будучи інвалідом третьої групи, ветеран отримує хорошу пенсію і гуманітарну допомогу, про що у часи київського режиму і не мріялось – написав окупаційний ресурс «Херсонка.ру». І за ті декілька тисяч рублів пенсіонер наговорив «росгвардійям» всього, чого вони хотіли, і навіть більше. «Херсонщина – російська земля, – розповів пристосуванець. – Весь час чекав приходу Росії, особливо після приєднання Криму. Наші військові зайшли у регіон вночі, шум стояв. Але я сказав дружині, аби спала далі – наші прийшли, а значить, все буде добре». Невдовзі підняв над будинком триколор. Все добре і у доньки зрадника Олени. Гостям вона розповіла, що раніше ходила селом з георгіївськими стрічками, а «бандерівці не лише плювали їй у спину, а і обіцяли на них повісити».
Мабуть, після деокупації Рівного ці обіцянки таки будуть виконані. Адже більшість односельців, на відміну від Бульбахів, від дій окупантів страждають. І страждають дуже.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!