«Бог дав, бог взяв», – каже народ. От і російські окупанти на лівобережжі області вирішили, що вони – боги. Спочатку дали (вірніше, змусили отримати) громадянство своєї недоімперії, а тепер кажуть, що забиратимуть його назад.

Щоправда, за єдиної умови – якщо громадянин відмовляється від постановки на військовий облік. «Депутати Держдуми прийняли закон, відповідно до якого іноземців позбавлятимуть набутого громадянства РФ за невиконання обов’язків з первинної постановки на військовий облік», – пояснило окупаційне «Херсонское агентство новостей».

Мова йде не лише про чоловіків, а про жінок, що мають військово-облікові спеціальності. Наприклад, представниць медицини. Лише під цю категорію на окупованому лівобережжі потрапляє велика частина населення. Частина з тих, хто все ж умовив себе отримати ненависний російський паспорт і думав, що все минеться, тепер стикнулись з серйозним викликом.

Крім адміністративних методів впливу, окупанти продовжують заманювати у своє військо і грошима. «Володимир Путін підписав указ про виплату 400 тисяч військовослужбовцям, які з 1 серпня укладуть контракт для служби у зоні СВО, – повідомила окупаційна адміністрація Скадовського «муніципального округу». – Раніше виплата складала 195 тисяч рублів». Ці гроші мають знаходити у регіональних бюджетах. Мова йде і про окуповані Росією регіони.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!