З 1 серпня вступив у дію «указ» «губернатора» Херсонщини «про пропускний режим перебування цивільних осіб на території прифронтової смуги у 15-кілометровій зоні на схід від правого берега Дніпра».

При цьому пропуск у цю зону громадянам, які отримали паспорт РФ з місцевою пропискою, не потрібен. Принаймні, у цьому запевняє окупаційний телеграм-канал «Новости Херсонщины». Для того, щоб отримати пропуск, нагадують пропагандисти, ті, хто проживає, за межами 15-кілометрової зони, мають подати в окупаційні адміністрації заяву з відповідним пакетом документів.

З 1 серпня їх мають приймати у всіх прифронтових «адміністраціях». Якщо громадянин Росії знаходиться поза межами окупованої частини Херсонщини, йому пропонують подавати заяву в онлайні, але видають пропуски лише при особистій присутності заявника. «За пересування цивільних осіб без пропусків у 15-кілометровій зоні з 1 вересня передбачена адміністративна відповідальність», – пишуть окупанти. «Особливий режим буде введено поступово до 31 серпня нинішнього року на території Новокаховського, Альошкінського, Великолепетиського, Верхньорогачицького, Голопристанського, Горностаївського округів», – нагадує окупаційна «Комсомольская правда». В окупованій Каховці він, як запевняють окупанти, вже діє.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!