«Гостро стоїть питання дефіциту лікарів і відсутності сучасного обладнання у закладах охорони здоров’я», – розповів головний лікар окупаційної Каховської ЦРЛ і фейковий депутат Херсонської «обласної думи» Алєксандр Шиловіч у Ростові-на-Дону своїм колегам – «парламентарям» окупованих регіонів.

Хоча викрадене обладнання у лікарні лівобережжя окупанти навряд чи по-доброму повернуть, а щодо дефіциту лікарів – вони і далі намагаються вирішувати проблему за допомогою прикомандированих медичних бригад. Так в окупованому регіоні вже в одинадцяте працювали лікарі з Ростовського державного медичного університету. Цього разу – у Скадовському «окрузі».

За два тижні роботи, повідомив окупаційний телеканал «Таврия», кардіолог, невролог, хірург і травматолог-ортопед оглянули більше тисячі пацієнтів. Раніше прикомандировані медики вже працювали у Генічеському, Чаплинському, Новотроїцькому, Нижньосірогозькому і тому ж Скадовському «муніципальних округах».

У Каланчацькому «окрузі» пацієнтів приймала вже сьома бригада лікарів з Мордовії. За словами окупаційного міністра охорони здоров’я Артиша Сата, проводили не лише консультаційний прийом, а і оперативні втручання (зокрема, ендоскопічні). На заміну їм вже приїхала восьма бригада у складі хірурга, гінеколога, невролога, педіатра, терапевта, окуліста і рентген-лаборанта.

В окупаційній Нижньосірогозькій лікарні прийом проводять спеціалісти федерального центру медицини катастроф «Південний». Хірург і анестезіолог-реаніматолог, повідомила окупаційна адміністрація, обстежили більше півтисячі пацієнтів, провели 45 операцій. А ще зібрали і ввели в експлуатацію лапароскопічну стійку, що спростило проведення видалення апендициту, жовчного міхура і гінекологічні операції. Лікують лікарі лише власників російських паспортів і медичних полісів. Хоча у самих такі паспорти є не у всіх. Та що там – у деяких навіть диплому про закінчення медичного вузу немає! Наприклад, окупаційна «Комсомольская правда», розповіла історію студентки Татьяни Софи. Її мати – росіянка, батько – ліванець. Дівчина не лише народилась у Лівані, а й закінчила там французьку школу. «Але з початком спеціальної військової операції вирішила, що її місце не у Європі, а у Росії, – пишуть пропагандисти. – Дівчина закінчила перший курс медичного інституту РУДН і вирішила поїхати у Херсонську область»… Що тут скажеш – краще ніяких лікарів, ніж такі!

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!