«Кількість продуктових магазинів у Херсонській області виросла до 1500 за півтора року», – повідомив окупаційний телеканал «Таврия». Але жодного нового магазину у своєму сюжеті пропагандисти не продемонстрували. Лише – генічеський «АБЦ», який вони відкрили у чужому приміщенні зразу після втечі з Херсона, та Центральний ринок міста, де недавно вкотре змінився директор.
Пропагандисти спробували знову розповісти про «широту асортименту» і «низьку цінову політику», але картопля по 53, помідори по 106 і перець по 239 рублів за кіло, які промелькнули у сюжеті, нівелювали їхні старання.


А цінник на жовтому перці зі словом «Червоний» відразу викликав гумористичну реакцію в уважних підписників телеграм-каналу «Осведомленный Геническ». «Перець червоний, небо зелене, сальдо тверезий, расія здєсь навсєгда», – написав один з них.
«А раніше що у нас у Генічеську не було м’яса чи риби? – поставила риторичне запитання інша читачка. – Прилавки були забиті продукцією, все у нас було у достатку».
Частина дописувачів, які рік і більше були в окупації, а нині виїхали, назвали російські продукти і побутову хімію неякісним «лайном», яке до того ж ще і багато коштує.
Ціни на продукти в окупованому регіоні традиційно навела у своєму телеграм-каналі окупаційна адміністрація Каховського «муніципального округу». Яловичина у каховських магазинах, якщо вірити цим даним, наразі коштує 870, свинина – 357, курка тушкою – 239, частинами – 263, напівкопчена ковбаса 972 (!), варена – 417, борошно – 53, цукор – 77, сіль – 24, маргарин – 174, картопля – 50, огірки – 75, помідори – 113, капуста – 62, яблука – 182, банани – 195, твердий сир – 665 (!), кисломолочний сир – 252, псевдошоколадні цукерки – 357, галетне печиво – 245 руб/кг.
Так, «русскій мір» обходиться дорого не лише у переносному значенні.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!