“Все західне озброєння, яке постачається в Україну, нейтралізується армією РФ. Така ж доля очікує і винищувачі F-16 при контакті з російською ППО”. Такий коментар американського політолога Джона Міршаймера тиражують прокремлівські ресурси.


Постачання західної зброї та військової техніки суттєво посилює Сили оборони України, які завдають втрати російській армії. Попри те, що втрата зброї й техніки справді наявна під час будь-яких війн, заяви про те, що «вся західна зброя нейтралізується армією РФ» є брехнею, спрямованою в основному на західну аудиторію. Мета таких вкидів – утвердити думку про нібито «перевагу російської зброї над західною» і дискредитувати підтримку Україні від держав-партнерів.
Що стосується російської ППО, то вона не здатна запобігти ударам безпілотників по військових об’єктах навіть на власній території. Натомість українських пілотів під час тренувань до протидії російській ППО готують на винищувачах F-16.
До слова, «політолог» Міршмаєр регулярно просуває російські наративи, зокрема які стосуються нібито «провокування росії блоком НАТО в Україні».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!