От ви спитаєте: для чого окупованій частині Херсонської області своє «міністерство АПК»? Як для чого? Хоча б для того, щоб з Днем кавуна вітати! А більше, мабуть, не для чого.

Так, ще кілька років тому це виглядало б дуже дивно, але 3 серпня у своєму телеграм-каналі окупаційне міністерство агропромислового комплексу і продовольчої політики Херсонської області написало: «Дорогі жителі Херсонської області! Вітаємо вас з Днем кавуна! Нехай цей соковитий і освіжаючий плід принесе вам радість, літній настрій і багато приємних моментів…»

Мабуть, закінчились свята у окупантів, а відволікати людей від суворого існування якось треба. Ну, а колаборантам лише дай привід. Відразу кинулись святкувати. В окупаційному Костогризівському сільському клубі, наприклад, дітей запросили взяти участь у «rавунових перегонах», а також намалювати, хто як може, «винуватця» святкування.

У Червоноперекопському «територіальному управлінні» (що у селі Зелений Під) того ж Каховського «муніципального округу» дітлахи відгадували «ароматні загадки». Що це таке, колаборанти у своєму звіті у соцмережах, не пояснили. Закінчувалось відгадування дитячою дискотекою.

А в окупованому Ольгиному Горностаївського «муніципального округу» діти змагались у поїданні кавунів на час та малювали їх на асфальті. Кому точно не до святкування, то це тим, хто ті кавуни вирощує.

Через окупацію лівобережжя аграрії втратили ринки збиту, через підрив загарбниками Каховської ГЕМ – зрошення. Пробурити свердловини змогли небагато з них, та і ті через холодну підземну воду втратили частину врожаю. Добре живеться лише колаборантам. Наприклад, фермеру Павлу Кіму з Благодатного Скадовського району, якому окупанти доручили посаду «голови комітету з сільського господарства» Всеросійської громадської організації з підтримки малого і середнього підприємництва «Опора Росії».

«У цьому році наші кавуни йшли на Москву і Петербург, шли на Крим, у Луганськ, Донецьк, Ростов-на-Дону і навіть у Челябінськ, – похвалився він пропагандистам з окупаційного «Херсонского агентства новостей». – Я запитую покупців, як там моя ягода заходить? Мені відповідають, що я – король на ринку. Це приємно». Що ж, нехай колаборанти поки насолоджуються, адже у в’язниці, куди вони обов’язково потраплять, кавунів не дають.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!