Оголошення про нові і не дуже вакансії на окупованій території Херсонщині у соцмережах окупантів з’являються щодня. При цьому нові робочі місця вони не створюють – їм би на «старі» когось знайти. Але, по-перше, людей працездатного віку у регіоні залишилось мало. По-друге, більшість не хоче служити загарбникам. По-третє, ті, хто хоче, бояться, зважаючи на сумний досвід колег у сусідній Запорізькій області, де колаборантів періодично підривають.
Питання дефіциту працездатного населення окупанти намагаються вирішити шляхом залучення на службу пенсіонерів. Останні, наприклад, є директорами чи не більшості окупаційних шкіл. Так, днями своє 70-річчя святкувала директорка Новокиївської школи Каланчацького «муніципального округу» Валентина Березницька. «Істинний професіонал з багаторічним стажем роботи, яка вклала у свою професійну діяльність трохи більше півстоліття сил і душі», – як незграбно написала про неї окупаційна адміністрація. Тепер, крім багаторічного стажу, зрадницю, сподіваємось, чекатиме і багаторічний строк.
Дві інші проблеми окупанти вирішити не в силах. Але є ще одна – плинність кадрів. Наприклад, в окупаційній адміністрації Каховського «муніципального округу» через те, що люди приходять і майже відразу йдуть, зрадників не вистачає катастрофічно. Наразі не закрито більше десятка вакансій. Потрібні, зокрема, начальник і провідний спеціаліст фінансового відділу, головні спеціалісти відділів зв’язків з громадськістю і ЗМІ, ЖКГ, ТЕК і екології, роботи з житловим фондом, у справах ЦО, НС і мобілізації, юридичного відділу, начальник відділу архітектури і містобудування, провідний спеціаліст відділу діловодства і контролю.
Велика плинність і в окупаційному «державному унітарному підприємстві «Басейнове управління водних ресурсів Херсонської області». Наприклад, у Генічеській філії «управління» наразі потрібні не прості робітники, а спеціаліст відділу кадрів, бухгалтер, інженер з охорони праці. На запитання, чому в «унітарному підприємстві» не затримуються працівники, цілком може відповісти лист одного з них, опублікований на телеграм-каналі «Осведомленный Геническ». Ось його повний текст: «Скільки можна знущатись над людьми? ГУП БУВР працівникам вже як третій місяць не виплачує заробітну платню. Керівництво говорить, що нема надходження грошових коштів з Москви. Чому прокуратура не звертає увагу на систематичні затримки, а місцями взагалі невиплату заробітної платні. Адже дана проблема повторюється з місяця у місяць. На що ми взагалі повинні виживати?»
Зустрічне запитання: А чим ви думали, коли йшли служити окупантам?
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!