Учора телефонувала мені на редакційний телефон мешканка села Бургунка Бериславського району, що на Херсонщині, Марина Григорівна Федотова. Сказала, що попросила сусідів принести їй газету “Новий день” із сільської ради. Прочитала, а тепер дзвонила, щоб подякувати журналістам за правдиве зображення дійсності, за публікації про те, як живуть люди в деокупованих селах. Особливі слова подяки Олегу Батуріну за статтю “Зміївка на лінії вогню”.
В такій ситуації, сказала вона крізь плач і сльози, сьогодні опинилися всі села вздовж лінії фронту – вздовж правого берега Дніпра. У тому числі і її рідна Бургунка.
Хоча Марина Григорівна змушена була тимчасово виїхати у більш безпечне село цього ж району – Максима Горького. Говорить, тимчасово. Бо душею і тілом вона там, у рідній Бургунці. Тому питала, як там село, чи є там ще люди, чи вціліло щось? З болем говорила про сусіднє мальовниче село Ольгівку, тамтешню школу- інтернат, які російські окупанти нещадно обстрілюють з гармат, КАБами і мінами, знищуючи дотла.
Не зміг нічого конкретного сказати нашій читачці про ситуацію в Бургунці. Туди сьогодні журналістам дороги нема. І жінка це розуміє. Але ж , говорить, душа болить: як воно там? А ще – скоріше б прогнали ворога, скоріше б повернутися додому. Ми все відбудуємо, запевнила мене.
Слів подяки від наших читачів за свою роботу і журналісти газети “Новий день”, і я особисто як її редактор, чуємо доволі часто. І під час зустрічей з ними в деокупованих селах правобережної Херсонщини, і по редакційному телефону. Це свідчить про довіру людей ” Новому дню”, про авторитет газети та її журналістів.


Спасибі, друзі, за теплі слова на адресу колективу, високу оцінку нашої роботи, довіру. Зробимо все, аби й надалі залишатися разом з вами. РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!

Головний редактор Незалежної газети ХерсонщиниНовий деньАнатолій ЖУПИНА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!