Співробітники окупаційного міністерства промисловості і торгівлі Херсонської області знову засиділись у кабінетах, тож вирішили розім’ятись, відвідавши ринки і супермаркети окупованих міст лівобережжя Херсонщини. І знову були вражені, наскільки «дешеві» там нині продукти.
У результаті «моніторингу цін» було виявлено, що середня ціна на макаронні вироби з пшеничного борошна вищого сорту на окупованій Херсонщині складає 98,01 руб/кг, тоді як у Краснодарському краї – 117,90. Окупанти не зазначили, звідки вони знають ціни у російському регіоні, адже, як самі сказали, тинялись магазинами і ринками лише на Херсонщині. Але порівнюють саме з ним.

І по всіх позиціях Краснодарський край окупованій Херсонщині, за словами співробітників «мінпромторгу», програє. На лівобережжі, пишуть, дешевші також картопля – 45,86 проти 59,09, ріпчаста цибуля – 32,40 проти 47,98, морква – 45,28 проти 62,78, яблука – 121,17 проти 140,56 руб/кг. Тим часом свою традиційну добірку цін опублікувала у соцмережі окупаційна адміністрація Каховського «муніципального округу». І вони (ціни) від даних «міністерства» трохи відрізняються. Згадані вище макаронні вироби там коштують 84,4 руб/кг, картопля – 46, ріпчаста цибуля – 25, яблука – 182 (даних по моркві не було). Але лідерами по недоступності для населення є твердий сир – 665, яловичина – 870 і напівкопчена ковбаса – 910 руб/кг! Скільки вони коштують у Краснодарському краї, навіть нецікаво.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!