«Зайшли, зірвавши всі замки, співробітники ХТУ у їдальню, бібліотеку, кабінети Будівельного коледжу. Поліція викликана, все задокументовано», – повідомили в одному з генічеських телеграм-каналів співробітники «коледжу». Варто нагадати, що «будівельним коледжем» окупанти називають окуповане Генічеське вище професійно-технічне училище № 17, а «ХТУ» – це фейковий Херсонський технічний університет, який у Генічеську, крім одного триповерхового корпусу, поки що нічого не має.


Тепер, схоже, колаборантка Галина Райко, якій окупанти доручили посаду «ректора», зажадала розширення, адже кошти на «вищу освіту» на лівобережжі з Росії, зважаючи на звіти в інтернеті, надходять, тож видимість роботи показувати треба. «Свавілля, яке влаштував ФГБОУ ВО (лише колаборантам відомо, що означає ця абракадабра – авт.) «ХТУ» по відношенню до ГБОУ СПО ХО (те саме – авт.) «Генічеський будівельний коледж» переходить всі межі, позбавляючи можливості отримання професії для більш ніж 300 абітурієнтів з «сірої» території нашої області. Абітурієнтам, майбутнім студентам потрібний гуртожиток, харчування і отримання професії. А ХТУ йде на чергове «брудне» полювання за нашою установою», – написали колаборанти з «коледжу».
У «ректора» Галини Райко, що цілком зрозуміло, зовсім інше бачення подій. «Наша мета – виконати завдання, поставлене Президентом Росії, – створити сучасну систему безперервної виробничої освіти і забезпечити гостру потребу регіону у робочих професіях», – написала вона у телеграм-каналі «ХТУ».
І про зривання замків у приміщеннях окупаційного коледжу сказано зовсім по-іншому: «Херсонський технічний університет і Будівельний коледж об’єднують зусилля з угоди про співробітництво, щоб створити потужну освітню платформу у сфері будівництва. Це не просто ініціатива, а важливий крок, що підтримується на найвищому рівні!»
А наприкінці свого «пояснення» керівництво «ХТУ» взагалі до погроз вдалося: «Важливо пам’ятати: сила Росії – у єдності, партнерстві і повазі! Хто проти єдності, той проти Росії!»
Доволі хитро. «Проти» Путіна і Росії викладачам «будколеджу» йти якось небезпечно. Хоча цілком можливо, що вони вже і самі встигли московському «царю» пожалітись. Серед колаборантів це – доволі часте явище.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!