Окупаційна організації «Єдиної Росії» у Херсонській області знову взяла на себе роль ньюзмейкера. На це раз вона оголосила акцію «Збери дитину до школи».
Мета акції вручити наплічники зі шкільною канцелярією тим, хто не може собі їх купити сам. У список потрапили багатодітні і малозабезпечені сім’ї, діти-інваліди, діти окупантів («учасників СВО» – написано у «єдиноросів»), сім’ї з «нових регіонів».

Просто так подарунки не дають. У партію потрібно написати звернення, вказавши причини, через які рюкзак треба дати саме цій дитині. Окупанти вибиратимуть.
Одними з перших шкільне приладдя від «єдиноросів» отримала родина Абдурахманових, де виховується четверо дітей. Вручали рюкзаки окупаційний міністр праці і соціального захисту Анна Бархатнова і фейковий депутат фейкової обласної думи Алєксандр Хлюстов. Долучитись до акції, повідомив окупаційний мінсоцзахист, захотіло також керівництво Псковської області. А от «шефи» з Мордовії пообіцяли, що зберуть до школи першокласників Каланчацького «муніципального округу». Їх там лише 120.
Для всіх інших з 10 серпня мали запрацювати шкільні ярмарки. «Мінпромторг» повідомив, що вони діятимуть на ринках в усіх «муніципальних округах», а купити там можна буде все – «від канцтоварів до одягу» і «для учнів будь-якого віку», та ще і «за доступними цінами».

При цьому окупаційне «Херсонское агентство новостей» цитує доктора економічних наук, професора Російського економічного університету імені Плеханова Наталію Проданову, яка… не радить купувати шкільне приладдя у серпні. Мовляв, зараз ціни досягли свого максимуму, тому варто спочатку «придбати мінімум, з яким можна почати навчальний рік», а восени вже все докупити. Мешканці окупованого лівобережжя, які наразі, м’яко кажучи, не розкошують, хочуть – не хочуть, а змушені будуть дослухатись до таких «порад».
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!