Проблем у жителів окупованої частини Херсонської області і так багато. Основні – відсутність роботи і заробітку, якісної (і іноді хоча б якоїсь) медичної допомоги і освіти, постійний страх за своє життя. Є і менші. Їх особливо наївні громадяни розповідають колаборантам під час так званих прийомів громадян.

Так, ставленицю окупантів у Тавричанці Каховського «муніципального округу» Оксану Довбню люди попросили відкрити дитсадок у Мар’янівці, виділити соціального працівника і розповісти, як правильно оформлювати пропуск у так звану 15-кілометрову зону.

Окупаційна начальниця «територіального відділу» Новокам’янки того ж «округу» Катерина Тесля під час прийому найчастіше чула про заборгованість по орендній платі за землю, проблеми з отриманням пенсійних посвідчень і реєстрацією житлових будинків. Під час роботи «мобільної приймальні губернатора» у Великолепетиському «муніципальному окрузі» громадяни цікавились відсутністю постійного водозабезпечення, медициною (наданням допомоги у лікуванні, відкриттям так званих державних аптек, якістю надання меддопомоги), питаннями поліпшення якості зв’язку та інтернету.

Фейкового депутата фейкової обласної думи Юрія Барбашова жителі Рубанівки того ж «округу» просили допомогти зібрати дітей до школи, надати допомогу будинку культури і багатодітним сім’ям. Є і ті, хто сподівається вирішити свої проблеми через соцмережі.

Мешканці Верхнього Рогачика, наприклад, поскаржились в один з телеграм-каналів на постійні проблеми зі світлом, зв’язком і банківськими послугами. «Звертались у мобільну приймальну губернатора області, нічого ніхто так і не допоміг, лише телефонують і по десять разів переуточнюють проблему, на тому і все», – написали.

Мешканці Нової Каховки повідомили, що їх не пускають до джерел, аби набрати води, а більше її набрати ніде. А ще написали, що не можуть заснути через постійні обстріли. Всі ці і багато-багато інших проблем об’єднує одна велика, головна. Називається вона «русскій мір». Щойно наші славні ЗСУ її вирішать, всі інші поступово вирішаться самі собою.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!