У вівторок і середу на декілька годин знову зникало світло у Генічеському районі, який окупанти поділили на Генічеський, Новотроїцький. Нижньосірогозький та Іванівський «муніципальні округи». При температурі вище 30 градусів Цельсія, яка нині вдень стоїть у регіоні, відсутність електроенергії відчувається навіть дуже.
Причини зникнення струму окупанти і колаборанти називали досить різні. «Як стало відомо, у Новотроїцькому сталась поломка трансформатора, до якого був тимчасово підключений Генічеський МО. Напевно, не витримав навантаження», – написав у своєму телеграм-каналі начальник юридичного відділу окупаційної адміністрації Генічеського «муніципального округу» Олександр Пінаєв.
Окупаційні ж «екстрені служби» повідомили, що причиною зникнення електроенергії стало коротке замикання. Через це, буцімто, навіть трава загорілась. Пожежа була невеликою – охопила 5 квадратних метрів, і була ліквідована силами персоналу однієї з підстанцій.  
Ті ж служби повідомили, що до 16 серпня світло може відключатись у будь-яку хвилину. Мовляв, до цього часу триватимуть роботи з відновлення ЛЕП у Запорізькій області: «було демонтовано шість пошкоджених опор ЛЕП 150 кВ, встановлені 2 нові опори, а також 1 підготовлена до встановлення». Значні пошкодження масивних залізобетонних опор, нагадаємо, окупанти раніше пояснювали ураганним вітром.
Оскільки цього разу відключення було коротшим, ніж у минулі вихідні, дехто з підприємців «столиці» окупованого регіону не встиг навіть запустити генератор. У Генічеську вони працювали лише у супермаркетах Family market, АБЦ, ресторанах «Червоний дракон» та «Простоквашинок». «Зараз, напевно, ті, хто витратився на електрогенератори і обурювався, що дарма… вже не обурюються», – спробував зіронізувати з цього приводу вищезгаданий колаборант.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!