Проблем у «другої армії світу» на Херсонщині достатньо, але до останнього часу окупанти воліли про них мовчати. Але тепер чомусь з усіх, навіть дуже-дуже лояльних до керівництва держави-агресора пабліків полились потоки образ і взаємних звинувачень.
Найперше окупантам не сподобався… указ Путіна про підвищення розміру одноразової виплати тим, хто підпише контракт для участі у «спеціальній військовій операції». Таким смертникам, нагадаємо, тепер обіцяють по 400 000 рублів (близько 180 000 гривень за курсом НБУ). «Це звісно добре, що збільшують мотивацію, – цитує російського вояку з Херсонського напряму окупаційний телеграм-канал «От Мариуполя до Карпат». – З’явилась надія, що наберуть навчених кадрових військових, у яких є досвід і підготовка… Для нас, я скажу лише за наш напрям, це добре тим, що будуть частіше зміни, більше часу буде на відновлення і стане легше піти у відпустку… Також хотілось, щоб з часом виплати підвищили і тим, хто вже у зоні СВО, зробили надбавку за роки, які тут проведені і так далі. А то виходить несправедливо, хто раніше пішов і більше служив, отримує менше, ніж новоприбулі».
«Велика проблема – переведення у мотострілки-штурмовики бійців з рідкісними спеціальностями, – цитує російську топ-пропагандистку Анастасію Кашеварову окупаційний телеграм-канал «Новости Херсонщины». – Відбили гранатометника, якого тупе командування намагалось перевести у штурми. Я не буду соромитись у виразах, всі мої заяви виправдані і тому є підтвердження». Пропагандистка вказує, що у штурмові підрозділи операторів БПЛА, РПГшників, танкістів та представників інших військових спеціальностей переводять через нестачу бійців, і вони «швидко гинуть у наступальних діях». «І проблема не у тому, що вони не виконали штурмове завдання, а у тому, що у зв’язку з такою практикою кількість бійців зі спеціальностями зменшується, а на навчання нового танкіста або оператора безпілотника потрібний час… Бувають і більш кричущі випадки. Так, нам довелось розбиратись з ситуацією, коли лікаря-анестезіолога відправили на передову, де він облаштовував окопи».
Як розповів окупаційному радіо «Таврия» головний «народнофронтівець» окупованої Херсонщини Алєксандр Фомін, окупантам на лівобережжі не вистачає не лише військових автомобілів і термобілизни, а і «банальних» продуктових наборів. Ну, а про проблеми військових з питною водою NewDay ua вже писав.
Просто дивно, для чого вони все те терплять? Забирались би до себе у свою Росію. Там проблем не менше, зате живими б залишились.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!