Свою «силу», а з нею і видимість захисту закону демонструє окупаційна прокуратура Херсонської області. З усіх сил старається, аби жителі окупованого краю помилково думали, що живуть у «правовій державі».
Для прикладу, недавно фейкова прокуратура затвердила обвинувальний вирок стосовно 52-річного жителя Ялти. Чоловік, з 2009 року постійно проживаючи у Криму, надав неправдиву інформацію про проживання з лютого по жовтень 2022 року у Бериславі, через що отримав 100 000 рублів соціальної виплати і «житловий сертифікат» на 3 000 000 рублів. Але витратити гроші, повідомили псевдопрокурори, не встиг. Справа передана до окупаційного Генічеського районного суду.
Такий самий «суд» у Скадовську має розглянути справу колишнього інженера відділення окупаційного управління водних ресурсів Херсонської області. Свою роботу, завдяки хорошим зв’язкам з керівником відділення, він не виконував, але зарплату отримував стабільно. Встиг отримати більше 1,1 млн. руб. – повідомляє окупаційна прокуратура, яка займалась і цією справою.
А 88-річній пенсіонерці з того д таки Скадовська відділення окупаційного фонду пенсійного і соціального страхування РФ у Херсонській області з березня 2023 року по квітень 2024 року не виплачувало пенсію. Заборгованість склала близько 220 000 рублів. Справою також займалась окупаційна прокуратура.
Чому у «правовій» державі допускаються такі порушення закону? Чи всі їх бачить окупаційна прокуратура? Чому майже всі справи «розсипаються» в окупаційних судах? Це питання риторичні. У Росії і на окупованих нею територіях і далі діє закон сили, а не сила закону.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!