До регіону з робочим візитом завітав перший заступник міністра охорони здоров’я Сергій Дубров. Він разом із заступником начальника Херсонської ОВА Ярославом Шанько відвідали Бериславський район, де працюватиме мобільна аптека.
Її маршрут охоплює 52 населені пункти у Великоолександрівській, Високопільській, Кочубеївській, Борозенській, Калинівській, Милівській та Нововоронцовській громадах. Це важливий крок для забезпечення доступу місцевих жителів до необхідних ліків, оскільки у звільнених громадах багато медзакладів та стаціонарних аптек зруйновано через обстріли. «Повинні зробити все, аби мешканці прифронтових територій не відчували браку медичних послуг та лікарських засобів.

“Сьогодні запустили мобільний аптечний пункт, який дасть змогу жителям 52 населених пунктів отримувати необхідні медпрепарати, зокрема, і за державною програмою «Доступні ліки», – зазначив Сергій Дубров.

Про прибуття мобільної аптеки жителі можуть дізнатися через свого сімейного лікаря або місцеву владу. Маршрут буде визначатись згідно потреб громад та із врахуванням безпекової ситуації. Проєкт реалізовано у тісній співпраці з Державною службою з лікарських засобів та контролю за наркотиками, ТОВ «Фармація Херсонщини» та за підтримки Міністерства охорони здоров‘я України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!