У шоу перетворили окупанти введення у поштовий обіг блоку марок і конвертів з зображенням фауни заповідника «Асканія-Нова».


На погашення поштових знаків перед об’єктивами телекамер збирались «міністр цифрового розвитку і масових комунікацій» області Роман Григорьєв, «міністр природних ресурсів, екології і рибальства» Микола Бистрянцев, «директор» окупаційної «Пошти Херсон» Віктор Фірман, окупаційний директор заповідника Дмитро Мещеряков і «начальник територіального відділу» у селищі Сергій Воронін. Але, враховуючи якими швидкими темпами ця фауна наразі вивозиться з заповідника, скоро вона може залишитись лише на цих марках і конвертах, та у приватному сафарі-парку «Тайган», директор якого Олег Зубков незаконно забирає тварин з окупованої Херсонщини. При цьому злодій вибирає найбільш рідкісних, а на їх місце іноді привозить таких, що є у кожному зоокутку.

Зважаючи на повідомлення і фото з окупаційних ресурсів, наразі у асканійському зоопарку є носухи, лемури, антилопи канна, вівці лойської породи, шотландські рогаті корови, білки (причому не на деревах у дендропарку, як було раніше, а у клітці), павичі, гвинторогі козли, африканські страуси, нутрії. І навіть цим небагатьом тваринам, які залишились, як повідомляють жителі селища, окупанти зовсім не заготовлюють корми на зиму. Мабуть, знають, що до зими Зубков і їх забере.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!