За підозрою у держзраді затримано ще одного працівника херсонського СІЗО. За даними слідства, під час окупації Херсонщини, підозрюваний перейшов на бік ворога. Він добровільно погодився служити в підпорядкованій окупаційній владі рф установі – так званому «Слідчому ізоляторі № 1» на посаді молодшого інспектора відділу охорони.

СІЗО окупанти перетворили на в’язницю, де катувати активістів, участників АТО та інших людей, які чинили спротив, на думку росіян. Установа працювала за “законами” рф та видавала зарплатню у російських рублях. 

На псевдопосаді підозрюваний активно виконував вказівки представників країни-агресора, достовірно знаючи, що діє у порушення правових норм і стандартів поводження з в’язнями.

ДБР наголошує, що чоловік виконував всі вказівки загарбників, зокрема й щодо охорони затриманих українців. Крім того, за даними ДБР, працівник СІЗО міг продовжувати контактувати з ворогом та повідомляти йому інформацію щодо дій ЗСУ та правоохоронних органів України у Херсонської області. 

Після деокупації він переховувався у місті, проте був затриманий ДБР під час стабілізаційних заходів. Чоловіку повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Запобіжний захід – тримання під вартою без внесення застави. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!