«Для забезпечення якісної роботи з налагодження життя у Новокаховському міському окрузі потрібні кваліфіковані і грамотні спеціалісти, – написав тамтешній ставленик окупантів Віталій Гура. – Саме тому я особисто спілкуюсь з кожним потенційним співробітником». Свою бесіду з одною з них колаборант навіть наказав підлеглим сфотографувати.
«Кожен бажаючий влаштуватись на муніципальну службу проходить суворий відбір, перший етап якого – особиста співбесіда, – повідомив зрадник у своєму телеграм-каналі. – Ми виясняємо, чим людина займалась раніше, над чим хоче трудитись зараз і які навички має потенційний співробітник».
Але навіть поверхневий аналіз кадрового складу будь-якої окупаційної адміністрації вказує на те, що Гура бреше. Туди беруть всіх, зважаючи лише на лояльність до «голови адміністрації». Незважаючи на це, в «адміністраціях» на окупованій Херсонщини досі спостерігається жорсткий кадровий голод. У Каховській, наприклад, вже давно шукають начальника фінансового відділу, провідних спеціалістів відділів економіки, інвестицій, розвитку підприємницької діяльності, освіти і молоді, безпеки, юридичного, головних спеціалістів відділів матеріально-технічного забезпечення і закупівель, благоустрою, транспорту і дорожнього господарства, по роботі з житловим фондом, у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій і мобілізації.
Бажаючим в оголошенні обіцяють «офіційне працевлаштування, забезпечення умов праці, достойний рівень заробітної платні, доплати за роботу в особливих умовах». Але бажаючих – нема.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!