«На тимчасово захоплених територіях Херсонщини окупанти створили «раду з інвестицій і регіонального розвитку», яка буде допомагати займатись розграбуванням захоплених підприємств регіону», – повідомив офіційний український урядовий сайт «Центр національного спротиву».

Як повідомило у своєму телеграм-каналі «постійне представництво Херсонської області при уряді РФ» нова структура створена при ньому і є «колегіальним консультаційно-дорадчим органом, який діє на громадських засадах».

Головним завданням «ради з інвестицій і промислового розвитку» визначено «залучити підприємців та інвесторів у Херсонську область і створити їм комфортні умови для відкриття виробничих підприємств і створення робочих місць з числа місцевих жителів». Радник у «постійному представництві Херсонської області при уряді РФ», член «координаційної ради при громадській палаті РФ з інтеграції нових регіонів», російський політолог Владімір Карасьов, якого включили у цю «раду», в ефірі «Соловьёв LIVE» заявив, що головним, «крім миру і перемоги», для Херсонщини є «створення робочих місць, відкриття виробництва, залучення у регіон інвестицій».

«Проте інвестиціями окупанти називають пограбування та захоплення майна тих, хто покинув регіон через окупацію: вивезення обладнання або захоплення цехів, – уточнив «Центр національного спротиву». – Таким чином, учасники ради – це мародери, які будуть притягнуті до відповідальності». Очолив мародерів керівник «постійного представництва» Володимир Боделан, син колишнього мера Одеси (1998 – 2002 роки) Руслана Боделана. Співголовою на громадських засадах став керівник апарату уряду республіки Башкортостан Руслан Сиртланов. «Херсонцям вдалось залучити серйозну фігуру, – сказав про нього Карасьов. – Це людина, яка подібні ради робила в інших регіонах». Заступником голови «ради» став Тіхон Балаянц, який і забороненому у Росії інстаграмі написав про себе: «історик-міжнародник, аналітик-дослідник». Крім них, до складу структури, яка займатиметься мародерством, увійшли підприємці. Переважно, московські.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!