Працівники управління стратегічних розслідувань у Херсонській області отримали інформацію про те, що 55-річний херсонець збуває канабіс наркозалежним жителям міста. Згодом правоохоронці викрили цілу злочинну групу.

До незаконного бізнесу фігурант залучив 52-річну співмешканку, ще кількох жінок та чоловіків. Кожен учасник мав свої обов’язки, пов’язані з вирощуванням конопель, приготуванням канабісу, його фасуванням для реалізації, пошуком клієнтів та подальшим збутом наркотичної речовини.

Крім цього з’ясувалось, що група причетна до незаконного обігу зброї та боєприпасів.
Як розповів заступник начальника обласного главку поліції Микола Вербицький, після реалізації чергової партії канабісу за 6 тисяч гривень та бойової гранати Ф-1 за 5 тисяч гривень поліцейські затримали організатора з цивільною дружиною, ще одну 52-річну жінку та двох чоловіків віком 42 і 56 років. За адресами проживання затриманих проведено санкціоновані обшуки. Під час оглядів правоохоронці виявили та вилучили ще шість гранат Ф-1, автомат АКС зі спорядженим 30 набоями магазином, більше півтора кілограми готового до споживання канабісу, електронні ваги, кілька кущів конопель, мобільні пристрої, банківські картки та гроші, отримані злочинним шляхом.

Наразі усім затриманим повідомили про підозру за ч. 2 ст. 307 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» Кримінального кодексу України (караються позбавленням волі на строк від шести до десяти років із конфіскацією майна). Організатору групи та ще одному із затриманих також повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» ККУ. Санкція статті передбачає від трьох до семи років позбавлення волі.
Нині слідчі звернулися до суду з клопотанням про обрання усім підозрюваним на час досудового розслідування запобіжного заходу – тримання під вартою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!