Бойова операція ЗСУ у Курській області дуже непокоїть окупантів. Хоч як вони роблять вигляд, що контролюють ситуацію, але нічого з рухом українських військ у глиб Росії зробити не можуть. От і доводиться окупантам і далі робити той самий вигляд. У тому числі, і на Херсонщині.


Останній номер окупаційної агітки «Надднепрянская правда» ситуації на Курщині присвятив аж 3 сторінки! До цього жодна тема стільки, мабуть, не займала. На першій і другій шпальтах розмістили матеріал «Ніяких перемовин з терористами», де повторюються байки роспропаганди про «напад бандерівських бойовиків», «людей, які без розбору наносять удари по мирних людях, по цивільній інфраструктурі або намагаються створити загрози для об’єктів ядерної енергетики» (слова Путіна), «кураторів бандерівців з Європи і США» та інші. На дев’ятій шпальті – матеріал про це ж без авторства, але з красномовною назвою «Ривок відчаю». Насправді, відчай – це саме той стан, який нині демонструють немало російських «воєнкорів».

А от в окупаційних адміністраціях, аби відволікти увагу населення від, м’яко кажучи, невдач російської армії на Курщині, колаборанти вирішили з урочистостями відзначити «81-у річницю перемоги радянських військ у Курській битві», до якої вони не мають жодного стосунку. У Чаплинці з цієї нагоди провели мітинг, на якому голова окупаційної адміністрації Лілія Пуляєва і голова окупаційної ради депутатів «муніципального округу» Максим Ровенський, як написали пропагандисти, «відзначили у виступі нелюдськість і жорстокість атак українських фашистів на Курську область».
В окупаційній бібліотеці Новотроїцького до цієї дати влаштували така звану книжково-ілюстративну виставку «Сплав мужності і сталі». Одними з перших «читачів» на ній стали представники окупаційного козацтва.

Щоправда, про Курську битву на цій виставці було дуже мало. Наприклад, виставлені були книги «Курський злам» і «Засекречена Курська битва» Валєрія Замуліна, який нібито працював з розсекреченими документами Центрального архіву Міноборони РФ і трофейного відділу Національного архіву США. Невідомо як потрапила на виставку і «література» про «сво». Про нинішню ганьбу російської армії у Курській області там, звісно, не написано.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!