Новий 88-й концертний сезон Вінницька обласна філармонія імені М. Д. Леонтовича відкриває 28 серпня великим концертом камерного оркестру «Арката». Відомий у Європі і за її межами колектив під орудою художнього керівника і диригента, заслуженого діяча мистецтв України і культури Польщі Георгія Куркова порадує подолян та гостей міста над Південним Бугом великим концертом «Переможна симфонія».

У розмаїтій програмі – оркестрова музика сучасних українських композиторів, зосібна епічний твір для симфонічного оркестру «2022. Хроніка війни» нашого земляка, скрипаля, диригента, композитора, народного артиста України Олександра Гоноболіна. – Ця симфонічна хроніка писалася у перші дні нинішньої війни в окупованому Херсоні, – розповів автор, член французьких асоціацій композиторів «SACEM» та виконавців «SPEDIDAM», володар диплома та золотої медалі Французького академічного товариства ARTS-SCIENCES-LETTRES, почесний громадянин міста-героя. – Останній мирний вечір… віроломний напад… людський біль і страждання… А у фіналі – визволення Херсона і віра у нашу перемогу.

Все це і відображено у музиці, яку виконати я вперше довірив симфонічному оркестру під керівництвом талановитого музиканта та диригента Георгія Куркова. Власне, йдеться про світову прем’єру симфонії «2022. Хроніка війни». Твір, присвячений героїчному Херсону, починає свою мистецьку подорож по планеті із подільського краю. Тут перечікують нинішнє лихоліття наші земляки, здебільшого – старики, діти й жінки.

– Я безмежно вдячний талановитим вінничанам за гостинність і увагу, – наголошує почесний громадянин Херсона, композитор Олександр Гоноболін. – Протягом останніх трьох місяців року камерний оркестр «Арата» виконав аж 7 моїх творів! Схвальні відгуки професіоналів і численних відвідувачів філармонії додають мені сил і натхнення до творчості у непрості для України часи. Василь ПІДДУБНЯК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!