“Полонений українець з числа завербованих Києвом в’язнів розповів, що ЗСУ на Курщині вбивають цивільних, мародерять і відбирають у місцевих транспортні засоби”. Відео цього “допиту” тиражують пропагандистські Telegram-канали.


Наспраіді кремлівська маячня про “звірства українських фашистів” – давній наратив російської пропаганди, відомий ще з 2014 року, коли з’явився фейк про “розіп’ятого хлопчика”. У такий спосіб РФ намагається виправдати агресію проти України і власні злочини проти українців. Один з улюблених прийомів роспропаганди – публікація “зізнань” полонених українців, які нібито “визнають злочини ЗСУ”. Достовірність таких “зізнань” – нульова, оскільки на полонених можуть чинити тиск, їх можуть піддавати тортурам, погрожувати стратою тощо. Жорстокість, з якою росіяни поводяться з полоненими українцями, загальновідома. 

“За 10 років від початку гібридної, а потім повномасштабної війни, Україна довела, що її захисники дотримуються норм міжнародного права і не чинять протиправних дій як щодо військовополонених, так і цивільного населення на будь-яких територіях”, – наголошує Центр національного спротиву.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!