Про проблеми з транспортом жителі Мирного Скадовського «муніципального округу» вирішили розповісти окупантам з організації «Народний фронт». Головною проблемою є те, що автобуси, які проїжджають через населений пункт, не зупиняються.
Через це мирненці не можуть доїхати навіть у лікарню. «Лише на таксі можна з’їздити, а діти часто хворіють», – розповіла окупантам мешканка села Маргарита. «Щоб найняти машину саме на Скадовськ, коштує 3000 рублів, – повідомила її односельчанка Юлія. – А ми заробляємо 1800 на день». І це, поки є сезонні роботи на полях орендаторів. Взимку гроші селянам взагалі брати ніде. І ще варто додати, що 3000 рублів таксисти беруть за 56 кілометрів шляху. Саме така відстань від Мирного до Скадовська.


«У селищі немає ні банку, ні аптеки, ні лікарні, – написали у соцмережі «народнофронтівці». – У підсумку складається ситуація що вони відрізані від зовнішнього світу. Люди відчувають себе кріпосними». Хоча відрізали їх від світу окупанти ще у лютому-березні 2022 року. І не лише мирненців, а мешканців всього лівобережжя області.
Імітуючи турботу про людей, «Народний фронт» звернувся в окупаційне міністерство транспорту Херсонської області з проханням внести Мирне у карту зупинок. Там відповіли, що зупинка у селі і так передбачена. «Хоча де-факто автобуси зупинок не роблять», – написали і так відомий факт у соцмережі окупанти. 
«Виходить, що у нас перевізники – це держава у державі? – звернулись до «губернатора» Володимира Сальдо окупаційні «Новости Херсонщины». І спитали, кого за це треба покарати. Відповіді не надійшло.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!