27 серпня у державі-агресорці і на окупованих нею територіях відзначався день російського кіно. «У цей знаменний день заклади культури Каховського округу підготували цікаві заходи, щоб познайомити жителів з історією і традиціями російського кінематографу», – відзвітувала у соцмережі тамтешня окупаційна адміністрація.

У Тавричанській бібліотеці колаборанти влаштували виставку і провели бесіду. У Костогризівській організували літературний час і показали фільм-казку. У Богданівській оформили експозицію, а в Софіївській показали відеоролик. Подібні заходи провели і в інших «муніципальних округах». А там, де діють кінотеатри, провели кінопокази. Діючих кінотеатрів на окупованому лівобережжі поки що лише два – «Росія» у Генічеську і «Скадовськ» – зрозуміло, у якому місті.

Директор окупаційної кіномережі Євген Максимов розповів в ефірі окупаційного телеканалу «Таврия» про те, що окупанти «провели невеликий поточний ремонт і більш-менш привели до ладу» ці кінотеатри, хоча і до окупації заклади у курортних містах працювали щосезону і навіть у міжсезоння. Максимов також повідомив, що у планах окупантів – відкрити ще два кінотеатри: «Дружба» у Каланчаку і «Росія» у «Новотроїцькому». Там, за його словами, потрібно відремонтувати апаратні комплекси. Лише тоді Москва зможе привезти і змонтувати новітнє обладнання. А поки що, сказав колаборант, воно припадає пилом на складі. А ще показав знання сучасної техніки: «Сучасний кінопроектор – потужний комплекс, де лише вентиляторів – близько 15 – 16». Мовляв, Москві на кінопропаганду на окупованих територіях нічого не шкода.

За даними колаборанта, популярність окупаційних кінотеатрів у Генічеську і Скадовську росте щодня. Мовляв, навіть виручка за півроку зросла вдвічі. І це, не рахуючи «благодійних сеансів, пов’язаних з патріотичним вихованням підростаючого покоління». Для того, аби ще більше забивати молоді голови «патріотизмом», Херсонщині, за словами Євгена Максимова, належить «відродити кінематографічну привабливість». Говорячи про кіно, яке знімалось в області раніше, він «забув» назвати останні картини про АТО, згадавши «Невловимих мешканців», «Комісара» і навіть бойовик «Америкен бой». Що зніматимуть у нашому краї окупанти зараз, залишається лише здогадуватись. У будь-якому разі, у них, якщо не «Брат», то якісь «Бригада» чи «Бумер» виходять. Все про «героїв нашого часу» – бандитів, де культурою і не пахне, зате специфічного російського «патріотизму» повно.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!