Окупаційний губернатор Херсонщини Володимир Сальдо знову недавно збрехав, що ціни на «соціально значущі товари» у регіоні контролюються державою. Аби брехати йому було легше, фейкова обласна дума навіть «пакет законів про державне регулювання цін на Херсонщині і відповідальність за перевищення максимально допустимих цін» прийняла. Але інфляція, яка наразі лютує у Росії і на окупованих нею територіях, всі переможні реляції «губернатора» зводить нанівець.

Те, що у них інфляція, змушений був навіть визнати окупаційний телеканал «Таврия». Росіянин Іван Лізан, який назвав себе в ефірі аналітиком, навіть причини для неї знайшов. По-перше, сказав, «держава вкладає у військово-промисловий комплекс велику кількість коштів, що підвищує загальну грошову масу». По-друге, «фронтовики за мірками іншої Росії отримують дуже великі зарплати» і «всі гроші рано чи пізно виявляються на споживчому ринку». Як бачимо, у російської пропаганди навіть у негативного явища – позитивні причини. І, справді, не про економічну ж стагнацію через втрату ринків збуту і дію економічних санкцій говорити в ефірах.

Тим часом окупаційні адміністрації Нової Каховки і Каховки опублікували у своїх телеграм-каналах актуальні ціни на продукти. Наприклад, яловичина у містах у середньому коштує 795 і 870 руб/кг відповідно, свинина – 310 і 357, курятина – 300 і 239, напівкопчена ковбаса – 370 і 803, варена ковбаса – 300 і 417, борошно – 50 і 53, цукор – 75 і 77, картопля – 45 і 50, огірки – 75 і 94, капуста – 70 і 69 руб/кг відповідно. Не рахуючи напівкопченої ковбаси, все більш-менш однаково коштує. Однаково багато. А окупаційний мінпромторг знову почав порівнювати середні ціни на деякі продукти на Херсонщині і у Криму. Брехуни десь в області знайшли яловичину по 504,21 руб/кг і заявили, що на окупованому півострові таку ж продають по 574,13. А вже згадана напівкопчена ковбаса на Херсонщині і у Криму, за їх даними, коштує 592,08 і 775,90, макарони – 98,31 і 120,07, огірки – 108,68 і 128,19, помідори – 111,08 і 127,98 руб/кг відповідно. Але результати «досліджень» «мінпромторгу» тут же взялись критикувати… свої!

«Дуже хороший приклад того, як на брехні вибудовують показники своєї діяльності, – написав окупаційний телеграм-канал «Капитан Очевидность в Херсоне». – 1. Практично всі продукти привозяться з Криму, тому апріорі у Криму не може бути дорожче, ніж у ХО. 2. Зрозуміло, що у Мінпромторзі немає інтернету і ціни беруться зі стелі…» За непідтвердженою інформацією, вказаний канал адмініструють колаборанти, яких образили низькими посадами, але якась логіка у їхніх висновках таки є.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!