Фермера-колаборанта з села Благодатне Скадовського району Павла Кіма окупанти для пропаганди використовують часто і по-різному. У залежності від теми сюжету/статті називають його то «керівником комітету з сільського господарства «Опора Росії», то довіреною особою Путіна на «виборах», то «головою ГО «Об’єднання корейців Херсонської області».


Але частіше всього він виступає за першою «спеціальністю» – розповідає, як професійно вирощувати кавуни. У якості фермера недавно дав інтерв’ю російському виданню «Московский комсомолец. Херсонская область», у якому раптом почав говорити неприємні для пропагандистів речі. Що могло змінити «погляди» колаборанта? Гроші! А точніше – їх відсутність. Кім нагадав благополучно «забуту» окупаційним керівництвом області історію з обіцянкою фінансової підтримки сільгоспвиробників: «У листопаді 2023 року були оголошені заходи державної підтримки аграріїв, куди включили субсидії на вирощування овочевої, плодово-ягідної і баштанної продукції». Колаборант запевнив, що сам бачив, що заявок від фермерів було назбирано на суму більше 800 мільйонів рублів.

Вже 29 грудня, за його словами, були підписані всі потрібні угоди з «міністерством АПК» Херсонської області. До 1 березня гроші мали надійти, тому фермери, сказав, впевнено почали сезон: «Хтось почав ремонтувати зразу свою техніку, хтось обробляти поля. Вони вибудували свій бізнес-план з урахуванням того, що отримають держпідтримку, і виходячи з цього, почали витрачати власні гроші, направляючи їх на ті завдання, які здавались першочерговими за наявності подальшого фінансування». Чи насправді аграрії лівобережжя такі наївні, що чекали від окупантів допомоги, не знаємо. А якщо ще й додати, що ті окупанти «не звичайні», адже в окупаційному уряді зібрали тих, кому загрожувала відповідальність за фінансові і майнові злочини у Росії. Фермерів, одним словом, «кинули». «Грошей у нас немає, всі плани порушені, – пожалівся колаборант Кім пропагандистам. – Деякі підприємці навіть повністю відмовились від ведення сільськогосподарської діяльності через те, що не вистачає грошей». «З субсидіюванням нічого не рухається, – додав ображений зрадник. – вони говорять, що грошей у бюджеті немає». «Вони» – це окупаційне керівництво регіону. Але Кім їхнім запевненням не вірить. Каже, що «гроші заходять скажені». Чому колаборант став таким сміливим? За даними окупаційного телеграм-каналу «Капитан Очевидность в Херсоне», фермери вже написали колективне звернення у Генпрокуратуру РФ, і днями будуть вжиті заходи. Тож, як кажуть, запасаємось попкорном.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!