Сьогодні відзначаємо День знань. Тим часом, посеред Європи залишаються території, де отримувати знання складно і взагалі небезпечно для життя. У Херсонській, Запорізькій, Луганській та Донецькій областях постійно тривають перевірки родин, де є діти.
Перевіряють, де і як вони навчаються, оглядають телефони батьків. Шукають додатки, через які можливо навчатись онлайн. Всі вони заборонені – окрім спеціального російського додатку для дітей 15-кілометрової зони до ЛБЗ.
У кожному окупованому місті, районі є підпільні чати, де люди публікують лінки на онлайн-навчання, різні ресурси, які дають змогу дітям отримувати знання. Росіяни ж, тим часом, постійно шукають людей, які не отримали російський паспорт, у кого є  українська література. А ще – одяг, взуття, і навіть нитки жовтого, і синього кольору. За все це людей звинувачують у екстремізмі, шпіонажі, дискредитації армії РФ, виписують штрафи, забирають “на підвал”.
“Тож, звертаючись до усіх, хто на вільній українській землі. Пам’ятайте, що мати безперешкодний доступ до Знань – це розкіш, яку варто цінувати. Багато наших співвітчизників такої розкоші зараз не мають”, – пише рух “Жовта Стрічка”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!