Сльози неймовірної радості та гарячі обійми з найріднішими людьми – з окупованого Росією лівобережжя Херсонщини на підконтрольну Україні територію цими днями повернуто шістьох дітей. Наймолодшій дитині 2 місяці, найстаршій – 16 років. Разом з ними вдалося вивезти їх батьків, загалом це чотири родини. Про це повідомляє голова Херсонської обласної державної адміністрації Олександр Прокудін.

Вивезення дітей з російської окупації стало можливим завдяки роботі Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

– Під час спілкування з працівниками нашого Офісу люди розповіли, що боялися вийти на вулицю, не могли знайти роботу без «російського» паспорта, отримували погрози про вилучення майна та позбавлення батьківських прав, не мали права вибору у школах та зазнавали безпідставних обшуків власних помешкань. Знайдені у них українські книги спалювали, цінне майно вилучали, – зазначив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Сьогодні ці чотири родини перебувають у безпеці і їм ніщо не загрожує через їхню проукраїнську позицію. Дітям і дорослим надано відповідну допомогу. У свою чергу Олександр Прокудін подякував усім, хто прикладає зусилля для евакуації українських дітей з тимчасово окупованої території, адже це досить нелегка справа, і її успіх залежить від багатьох факторів, дій та злагодженої взаємодії людей.

Фото: Save Ukraine.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!