У своєму телеграм-каналі фейковий губернатор Володимир Сальдо нагадав «шановним землякам» про те, «що указом від 3 листопада 2023 року у Херсонській області забороняється цивільне судноплавство, будь-яка експлуатація цивільних плавальних засобів, у тому числі їх фізичне переміщення сушею».
Коли окупанти нахабно забрали з причалу Генічеська кілька десятків рибацьких човнів для своїх потреб, плавзасоби ні водою, ні сушею на той момент не переміщались. Забирати «губернатор» обіцяє і надалі: «До особливого розпорядження цивільні плавзасоби у порядку виконання військово-транспортного обов’язку вилучаються для потреб оборони». Але якщо власник після того покаже документи російського зразка на право власності, Сальдо пообіцяв, що човни повернуть. Але на воду все одно не випустять. Зрозуміло, що така заборона генічеських рибалок (а, особливо, браконьєрів) не влаштовує. Вони навіть листа окупаційним властям написали.
У листі, який опублікував окупаційний телеграм-канал «Капитан Очевидность в Херсоне», йдеться про те, «всі з нових територій, крім Генічеська (Маріуполь, Бердянськ, Кирилівка, Щолкіне) можуть займатись промислом. Коли куплена квота, оформлені всі документи, флот на російському обліку, і стоїть питання про вихід на воду, всі сусідні області працюють, а ми ні?» Запитують у листі також, чому не можна свої плавзасоби транспортувати в інші області, де їх дозволяють спускати на воду. Сальдо не відповів, але працівники окупаційного відділення державної інспекції з маломірних суден МНС Росії у Херсонській області натякнули у своєму телеграм-каналі на «наближення відкриття навігації в акваторії Азовського моря». Щоправда, жодного слова про можливі терміни того відкриття не сказали. Нагадали лише, як і «губернатор», що реєстрація плавзасобів за російським законодавством є обов’язковою. Адже загарбники мають, знати скільки на окупованій човнів і катерів, і де саме вони знаходяться, аби, коли прийде час тікати, використати плавзасоби для власного порятунку.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!