На окуповане лівобережжя з Росії надсилають не лише лікарів, а і поліцейських. «Співробітники кузбаської поліції відправились у відрядження у Херсонську область, – повідомляє окупаційна «Комсомольская правда». – Правоохоронці виконуватимуть звичайну роботу – будуть боротись з криміналом і охороняти порядок».
А ще муштрувати на блокпостах тих водіїв, які досі не встановили на свої машини номерні знаки російського зразка; брати хабарі з підприємців, які хочуть без черги провести через блокпости свій товар; ходити у «рейди» з виявлення тих батьків, які не хочуть, аби їхні діти вчились в окупаційних школах… «Роботи» для поліцаїв на лівобережжі вистачає. Не вистачає лише їх самих.

От і вимушені окупанти з Росії їх «виписувати». «Їдуть і співробітники «ГИБДД», і оперативники, і представники інших служб поліції», – пише окупаційна «КП». Місцеві ж жителі у поліцаї вже не йдуть (всі, хто міг і хотів, вже Україну зрадили), хоча обіцянки окупаційне управління МВС Росії по Херсонській області роздає солодкі. Там через оголошення у соцмережах обіцяють «стабільну і своєчасну» заробітну платню (від 106 500 рублів для молодшого начальницького складу до 120 000 рублів для офіцерів), підвищення виплат біля лінії бойового зіткнення, щорічну відпустку від 40 до 60 днів, державне страхування життя і здоров’я, відпочинок у санаторіях МВС РФ, безкоштовне медичне обслуговування і поліцаїв, і членів їхніх сімей, безкоштовне навчання у вузах МВС, можливість виходу на пенсію при вислузі 20 років, форму, пайок, компенсацію за зняття житла та інше. А ще окупаційні поліцаї періодично вибухають у своїх автівках або безслідно зникають. Про це, звісно, у оголошенні – жодного слова.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!