Вчора у Херсоні близько 16-ї години до поліції звернулися працівники соціального центру із повідомленням, що їхня підопічна пішла разом із 4-місячним сином і не повернулася. На телефонні дзвінки жінка не відповідала.
До пошуків матері з дитиною долучилися працівники ювенальної превенції та оперативники Херсонського районного управління поліції. Правоохоронці з’ясували, що жінці 38 років, вона немісцева і має ще п’ятьох дітей, щодо яких уже позбавлена батьківських прав. Пошуки ускладнювалися тим, що родичів або місця постійного проживання у Херсоні жінка не має. Батько шостого немовля перебуває на теперішній час у місцях позбавлення волі.
Поліцейські відпрацювали зв’язки зниклої, осіб, з якими вона спілкувалася останнім часом, і дізналися, що жінку часто бачили у Чорнобаївці. Під час обстеження населеного пункту один із екіпажів побачив жінку, яку розшукували. Вона була у стані сильного алкогольного сп’яніння і без дитини. Матір не могла пояснити, з ким вона проводила час і де її дитина. Поліцейським довелося перевіряти мало не кожен двір. Близько 21-ї години в одному з будинків вони знайшли немовля, хлопчик спав і з ним було все добре. Господарі також були напідпитку і пояснили, що того дня познайомилися з жінкою, разом відпочивали, а потім вона залишила дитину і пішла у невідомому напрямку.
Працівники поліції викликали «швидку» і хлопчика доправили до лікарні на обстеження.

На матір дитини правоохоронці склали протокол за ст.184 «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей» Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Про подію повідомили службу у справах дітей. Органи опіки і піклування звертатимуться до суду, щоб позбавити громадянку батьківських прав і на цю дитину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!