1 вересня російські фашисти відзначали річницю нападу гітлерівської Німеччини на Польщу. Без салютів, але з панегіриками ІІІ рейху. «Поляки реально були впевнені у своїй армії і допомозі союзників, тому вальяжно себе поводили», – написав, зокрема, пропагандистський телеграм-канал «Злой журналіст». Коли у різних куточках планети звучать заклики обмежити використання соцмережі, то це саме через такі канали.
«Злой журналист» – канал доволі популярний. Його читають більше 140 тисяч користувачів. Не просто читають, а і активно перепощують. У тому числі, і окупанти на Херсонщині. Дії Німеччини у Польщі автор назвав… прикладом для нинішньої російської армії. «Бліцкріг або маневрена війна – до речі, актуальна тема і для лютого 2022 року, лише при ній ми повинні були без жалості виносити будь-які скупчення ворога навіть у містах, а не менжуватись біля Києва, але це не бійців питання, вони герої, а до тих, хто планував все це». І все це написано після масових розстрілів гітлерівцями цивільного населення, убивств дітей, газових камер, гетто, концентраційних таборів! Як таке взагалі можливо у 21 сторіччі? Тим більше після судового процесу над військовими злочинцями гітлерівської Німеччини у Нюрнберзі…
А наступного поціновувача Гітлера і нацистів наші читачі добре знають. Це – голова окупаційної адміністрації Каховського «муніципального округу» Павло Філіпчук! «Куди котиться цей світ?! – почав він свої чергові «роздуми» у своєму телеграм-каналі. – Нацисти вже й то не ті, погодьтесь? Колишні, з ХХ століття які якості мали? Пунктуальність, обов’язковість і увагу до дрібниць…  А нинішні уяви не мають, що таке детальна точність і для чого вона потрібна», – написав дурень, розуміючи під «нинішніми нацистами» авторів статті про нього у «Вікіпедії». Там, мовляв, зменшили на 3 роки його депутатський стаж.
Найцікавіше, що таке вихваляння нацистів Філіпчуком не сприйняли навіть деякі свої. «Тиждень лише почався, а наркоман вже обдовбаний, – відреагував окупаційний телеграм-канал «Капитан Очевидность в Херсоне». – Ви у своєму розумі? Ви що пишете і кого вихваляєте? Нацистів ХХ століття? Скільки вони людей і дітей винищили, скільки у таборах заморили голодом?.. Нацисти – це зло в усі часи». Ось і ми – про те ж. Російські послідовники німецьких нацистів – це зло і його треба знищити, аби воно не знищило людство!
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!