Про те, як розроблена у Ювілейній сільській раді Херсонського району “Програма підтримки військовослужбовців, котрі брали (беруть) участь в захисті України, їх сімей та членів сімей військовослужбовців, котрі загинули”, втілюється в життя, розповів начальник місцевої військової  адміністрації Сергій Петроченко. Торік на ці цілі, зокрема, було використано 655 тисяч гривень. Крім фінансової підтримки захисників, з бюджету виділялися кошти на їх лікування після отриманих поранень та на поховання воїнів, що загинули у війні з російськими окупантами. Такі випадки, на жаль, тут теж були: 4 сім’ї  отримали по 50 тисяч гривень.
Цього року суми виплат захисникам помітно зросли. Починаючи з травня одноразову фінансову підтримку від громади  виплачують утричі більшу – 30 тисяч гривень. І на відновлення здоров’я воїнів після поранення сума допомоги теж зросла в залежності від його складності.
Програма соціальної підтримки ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей
військовослужбовців, котрі загинули (померли), зниклих безвісти захисників України на 2024 – 2026 роки прийнята і Дар’ївською сільською радою Херсонського району.

  • Так щорічна одноразова грошова допомога сім’ї загиблого у нас становить 10 тисяч гривень, – говорить начальник місцевої сільської військової адміністрації Анатолій Дідур. – Виплачується вона до Дня пам’яті захисників України – 29 серпня одному з членів сім’ї загиблого, зниклого безвісти чи полоненого військовослужбовця. Таких у нас було 18 осіб.
    Передбачено виплату щорічної одноразової матеріальної допомоги ( до Дня Святого Миколая) і дітям віком до 18 років  військовослужбовцям, котрі загинули (померли) чи зникли безвісти.
    Одноразова фінансова допомога у сумі 30 тисяч гривень надається військовозобов’язаним, котрі призвані на службу, або одному члену його сім’ї (таких було 26 осіб).
    У разі загибелі військовослужбовця, котрого призвали з Дар’ївської сільської громади під час мобілізації, його сім’ї виплачується з місцевого бюджету одноразова грошова допомога у сумі 50 тисяч гривень (таких випадків було два).
    У Центрі надання адміністративних послуг сільської ради відкрито “Вікно ветерана”. Обслуговуються тут військовослужбовці, ветерани війни та члени їх родин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!