Пропагандисти і досі не можуть відійти від чудової для окупантів новини: на базі окупаційної Сиваської школи № 2 Новотроїцького «муніципального округу» відкрили перший у регіоні так званий кадетський клас під егідою Росгвардії (подібний під егідою Слідчого комітету РФ існує у Скадовську).

«Захід відбувся за присутності представників територіального управління Росгвардії, а також військових, задіяних у спеціальній військовій операції», – повідомив окупаційний телеграм-канал «Русский Геническ». Як написала окупаційна «Комсомольская правда», заслуга відкриття «кадетського класу» належить не лише управлінню Росгвардії, а і відомим в «окрузі» колаборантам – начальниці окупаційного відділу освіти Тетяні Кришко, директорці окупаційної школи Наталі Крупі та голові окупаційної адміністрації Новотроїцького «муніципального округу» Євгенії Кузьменко. «Підлітки принесли присягу у присутності росгвардійців, керівників молодіжного міністерства, муніципальної освіти, громадських організацій, педагогів, ветеранів, а також свого кола», – написав окупаційний «Московский комсомолец. Херсонская область».

Перед цим, повідомили пропагандисти, Росгвардія підписала угоду з окупаційними міністерствами освіти і молоді. На посвяті у «кадети» був присутній заступник начальника управління Росгвардії з позивним Брянськ. Окупант, обличчя якого пропагандисти на фото старанно заретушували, висловив впевненість у тому, що учні «будуть прагнути вчитись і з честю носитимуть свої звання, пов’язуючи свої долі зі службою батьківщині». Любити державу-агресорку окупанти вчать з першого класу. Так, першокласники окупованих Каланчака, Новотроїцького, Нижніх Сірогоз та інших населених пунктів лівобережжя отримали пропагандистську «Азбуку Херсона». Автором ідеї написання цього «унікального видання» є «голова окупаційної палати ДНР» Олександр Кофман – у минулому, донецький бандит (NewDay ua писав про це), а книга нав’язує російсько-імперський погляд на історію краю. «Нет на планете державы красивее», – написано у ній про Росію. «Точно умнее цариц не бывало», – про ворога і ката українського народу Катерину ІІ.

Богдан СТРАЖАК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!