Пенсій жителям лівобережжя ледве вистачає на аптеку і на найнеобхідніші продукти, а зарплати в окупації є переважно лише у колаборантів. Тож, гуманітарна допомога, яку раз на місяць дають загарбники, багатьом допомагає хоч якось вижити. Але і ті декілька банок з пакетами окупанти скоро можуть перестати видавати.
Окупаційна адміністрація Великолепетиського «муніципального округу» пояснює у своєму телеграм-каналі, що з 10 вересня за гуманітаркою можуть приходити пенсіонери, які досягли пенсійного віку (58 років у жінок, 63 – у чоловіків), громадяни старше 80 років, ліквідатори аварії на ЧАЕС, діти під опікою і сироти, громадяни з онкологічними захворюваннями, матері і батьки-одинаки, багатодітні сім’ї з неповнолітніми дітьми. Представники кожної категорії мають право на отримання 1 кг борошна, 1 кг макаронів, 1 кг гречки, 1 банки згущенки, 1 банки тушкованки, 2 банок рибної консерви, 1 літра рослинної олії. Але просто так продукти не дадуть. Лише під російський паспорт!
Тим часом в окупованому Генічеську категорійні громадяни вже отримують таку гуманітарку. Ї видачею займаються квартальні. Від них генічани почули, що з 1 січня такі «подарунки» від окупантів можуть закінчитись.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!