«В усіх освітніх закладах з постійним перебуванням дітей і підлітків більше 3 – 4 годин організовується харчування учнів, – пише, посилаючись на російські «Санітарно-епідеміологічні вимоги до організації харчування учнів у загальноосвітніх закладах, закладах початкової і середньої професійної освіти», проект «Родительский лекторий «Наши дети». – Тривалість проміжків між окремими прийомами їжі не повинна перевищувати 3,5 – 4,0 годин». Але Херсонщина – це не Росія. І окупанти самі це підтверджують, зокрема, не харчуючи дітей в окупаційних школах.
«Скажіть, будь ласка, чому у школах Скадовська з п’ятого по десятий клас дітей не годують? – цитує невідомого автора телеграм-канал «Осведомленный Геническ». – На запитання батьків просто говорять: у держави немає грошей. Діти у школах до п’ятої вечора сидять голодні».
Не їдять діти і в окупаційній Хлібодарівській школі Чаплинського «муніципального округу», де досі триває… ремонт! «Бригада замінила 2/3 покрівлі споруди, – написала у соцмережі окупаційна адміністрація. – Капітально обновила підлогу, стіни і стелю в їдальні і харчоблоці… У планах – отримання фінансування на додаткові роботи на об’єкті».
А от в окупаційній Генічеській школі № 3 ремонт, якщо вірити пропагандистам, закінчився. Діти відвідують уроки, але у їдальню їх не пускають. За майже три роки імітації ремонту окупанти так і не змогли її доробити до кінця!
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!