“Наші Херсонські Герої Бузкового парку та Херсонського обласного ліцею – це символ Героїзму, Геройського вчинку, символ незламності та справжнього патріотизму!
Сімʼї загиблих Захисників, 124 Обр. 194 Об. ТрО Херсонської області, звертаємося до президента України
В.О. Зеленського з петицією про відзначення найвищою нагородою «Герой України», всіх полеглих Героїв Бузкового парку міста Херсон та Херсонського ліцею Херсонської обласної ради.
01 березня 2022 року, бійці 124 Окремої бригади 194 Окремого батальйону ТрО Херсонської області майже голіруч, без форми, відповідної амуніції та захисного спорядження, лише з автоматами, кількома гранатами та 2-ма РПГ «муха» на кожну роту, вийшли захищати рідну землю від навали російських окупантів.
Це незвичайна історія оборони міста Херсон, боротьби за південь України, це надзвичайно патріотичний подвиг, жертовність та жага цілого батальйону, з якого жоден, не знехтував своїм обов’язком та принципам, не сховався вдома та не здався в полон. Це був бій дійсно за життя – на смерть! Надзвичайно трагічний та Героїчний бій, котрий увійшов в нашу історію на рівні з історією Героїв Крут!
Кожен Херсонець, кожен житель нашої області та мільйони людей по всій Україні знають про наших Героїв, про той трагічний та відважний бій. Бій, після якого, загиблих хлопців у цивільному з синьо-жовтими повʼязками «ТрО» на руках, звичайні Херсонці,в окупації, буквально по шматочкам збирали з поля бою для того, щоб поховати. Наші хлопці тоді показали містянам, що в місті були ті, хто готовий їх захищати, вони єдині не кинули місто напризволяще, людей ця історія ще більше зʼєднала до спротиву окупантам! Памʼятають, шанують, присвячують їм пісні та вірші. Встановлюють памʼятні знаки та піклуються про місця загибелі”, – йдеться у зверненні.
Для присвоєння звання героя кожному загиблому у Бузковому парку необхідно, що петиція набрала 25 тисяч голосів. Підписати її можна тут:

https://petition.president.gov.ua/petition/232840?fbclid=IwY2xjawFKt0VleHRuA2FlbQIxMQABHWiaEF8RS6F6ZEUgxdZecXw2liKfG1SyfuRuaX2Tr71k9ZSNhBwZr063Rg_aem_XJkZmNMR2fVs9r7COV-PNw

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!