Дефіцит лікарів на окупованому лівобережжі окупанти і далі намагаються хоч частково закрити з допомогою «прикомандированих» з Росії лікарів. Окупаційний міністр охорони здоров’я області Артиш Сат у соцмережі написав про це так: «В умовах дефіциту кадрів вузькопрофільні спеціалісти національних медичних дослідних центрів Мінохорони здоров’я Росії надають колосальну практичну допомогу херсонським колегам».
Справа не у тому, що «херсонськими колегами» окупант називає тих небагатьох колаборантів, які залишились працювати на лівобережжі, а у тому, що зовсім незрозуміло, чому російські лікарі на своїй батьківщині не працюють. Адже відповідно до докладу Вищої школи економіки, у Росії спостерігається значний дефіцит не лише лікарів, а і медсестер. Особливо відчутним для простих росіян став дефіцит лікарів дільничної служби: терапевтів, педіатрів, лікарів загальної практики. Та, замість того, аби вирішувати проблеми у себе, окупанти надсилають лікарів в окуповані регіони, імітуючи там «розквіт».
«У рамках шефської допомоги Республіка Мордовія вже другий рік направляє у Каланчацький муніципальний округ вузькопрофільних спеціалістів – за замовленнями районної лікарні», – пише про один з епізодів Артиш Сат. Стоматолог, терапевт, педіатр, невролог і хірург, обіцяє, проводитимуть консультативний прийом і оперативні втручання.
А голова окупаційного уряду Андрєй Алєксєєнко і дані успішного лікування встиг вигадати. Написав у Телеграм, що аж у 23308 громадян на лівобережжі російські лікарі виявили захворювання серця і судин, дихальної системи, цукровий діабет і онкологію. Зазначив, що «багато з цих 23 тисяч херсонців повноцінно не обслідувались ніколи або дуже давно, ще у радянський час». Як і велика частина росіян – мусив додати. А додав: «У підсумку ми втрачаємо багатьох людей від хвороб, які успішно лікуються, якщо їх діагностують вчасно». А для вчасної діагностики і потрібно всього-нічого: «звернутись у свою поліклініку з паспортом, полісом медстрахування і страховим номером індивідуального лицьового рахунку». Мова, як не важко здогадатись, йде про російський паспорт. Без нього ні поліс, ні страховий номер не дають.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!