“Організація “Репортери без кордонів” (RSF) виявила понад тисячу випадків використання символіки часів Третього Рейху, слоганів і жестів  військовослужбовцями ЗСУ на Курщині. Директор з адвокації та стратегічних судових процесів організації Антуан Бернар вимагає від світу звернути увагу на глорифікацію нацизму в лавах ЗСУ”, – з посиланням на сюжет BBC пишуть пропагандисти у Telegram.


Насправді поширена кремлівськими фейкометами новина – це чергова підробка з метою дискредитації військових ЗСУ, адже ані на сайті британського мовника, ні у його соцмережах немає подібних сюжетів.Також на сайті RSF відсутня інформація про нацистську символіку, яку нібито “використовує ЗСУ на Курщині”. Тут є тексти на тему України із засудженням російського обстрілу Краматорська і матеріал про мережу кремлівської пропаганди, засновану Пригожиним.
Щодо Антуана Бернара, то тут також попрацювали путінські фейкороби: жодних заяв про “глорифікацію нацизму в Збройних силах України” він не робив. У липні 2024 року він позитивно він про рішення України доєднатися до започаткованого RSF Міжнародного партнерства за інформацію та демократію та заявляв – “Україна демонструє глобальну прихильність до надійної та якісної інформації, важливої до нслежного функціонування демократії”.
Мета поширеного фейку – спровокувати розбрат між Україною та її партнерами, облити брудом ЗСУ і використати вигадані звинувачення у нацизмі та фашизмі, як привід для вторгнення росії в Україну.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!