«З липня у Херсонській області можна отримати ліцензію на торгівлю алкогольною продукцією, – нагадав окупаційний телеканал «Таврия». – Цією послугою скористувались вже 16 підприємств регіону, і принесли бюджету Херсонщини майже 1 мільйон рублів».
«Слід зазначити, торгівля міцним алкоголем по закону дає немалу виручку підприємствам», – відкрили «секрет» пропагандисти. «В об’єктах громадського харчування виручка виросла не менше, ніж на 30 %, в об’єктах торгівлі – не менше, ніж на 30 – 50», – додав заступник окупаційного міністра промисловості і торгівлі Херсонської області Георгій Кірієнко.
Насправді виручка магазинів, кафе і ресторанів окупованого лівобережжя може бути ще вищою. До такого висновку легко прийти, якщо знати, скільки той алкоголь там коштує. Наприклад, у генічеську магазині «Drink Market», який відкрився відразу після відміни «сухого закону», пляшка найдешевшого вина наразі коштує 350 рублів, нормального кримського – від 500 до 800 рублів. Півлітрова пляшка горілки, у залежності від якості, вартує від 400 до 1000 рублів! Найдешевший коньяк продають по 700 рублів за пляшку, але є і по 900, і по 1200 рублів!
Коньяк у магазинах приморського міста, в основному, калінінградський – переважно, «Старий Кенігсберг». Цим, зокрема, і можна пояснити його високу ціну. Ще наприкінці першого року вторгнення російських окупаційних військ в Україну тамтешній діловий щотижневик «Коммерсантъ» писав, що калінінградський завод «Альянс – 1892», який випускає «Старий Кенігсберг», скоротив випуск продукції. Бо у виробництві, скоріш за все, використовував дистиляти з Франції, а через санкції з поставками продукції виникли проблеми. «При цьому завод може спробувати знайти інших постачальників, але проблеми з логістикою лише приведуть до зростання собівартості виробництва», – писало тоді видання. Зрештою так і сталось.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!