Окупанти вже не знають, як ще змусити жителів Херсонщини отримувати ненависні російські паспорти. Про черговий «важіль впливу» під час зустрічі з ветеранами в окупованому Скадовську сказала окупаційна міністерка праці і соціальної політики Алла Бархатнова. Вона пригрозила громадянам України тим, що вони не отримуватимуть подачку від окупантів, яку ті називають пенсією.
«Прийнято рішення про підвищення пенсійної виплати з розміру 10 тисяч до 13200 з копійками, – спочатку заінтригувала колаборантка. – Привели її у відповідність з середньоросійською». Право на цю виплату матимуть, сказала, лише громадяни Росії, навіть, якщо не змогли підтвердити свій трудовий страж. «Якщо громадяни залишились ще з українськими паспортами, – додала колаборантка, – до кінця 2024 року вони будуть отримувати ці 10 тисяч, а у 2025 році приймається рішення, що вони переходять у статус іноземних громадян і, скоріш за все, не можуть претендувати на ті пільги, ті міри підтримки, які призначені для громадян Російської Федерації».
Ось так зайди-іноземці позбавляють права навіть не на життя, а на виживання українців – корінних жителів краю, які не захотіли навіть номінально ставати росіянами.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!