Газета «Новий день» – незалежне видання Херсонщини, яке через повномасштабне вторгнення Росії було змушене релокуватися до іншої області. Відновити роботу вдалося завдяки фінансовій підтримці міжнароджних партнерів, а також небайдужій позиції до долі регіональних ЗМІ Національної спілки журналістів України. Тож читачів ми не полишили, а ще – вже рік, як запровадили новий напрямок у своїй діяльності – мобільну журналістику. Газету друкуємо, сюжети знімаємо, сайт і сторінки у соцмережах наповнюємо передусім для жителів Херсонщини. Це люди, які виїхали із прифронтових та окупованих населених пунктів, а також ті, хто залишається вдома. Журналісти «Нового дня» завжди тримають на пульсі ситуацію на правобережжі, де часто бувають у відрядженнях. Про реалії життя на окупованому лівобережжі теж постійно пишемо, адже маємо там інформаторів.  

Більша частина щойно надрукованого тиражу газети «Новий день» відправляється на Херсонщину, де її поширюють наші друзі. Частину ж отримують хаби для переселенців із Херсонської області у низці великих міст України. Так, днями, за новим номером «Нового дня» наші земляки завітали до Координаційного центру «Херсонщина – це Україна»  у Вінниці. А там їх зустрічала наша кореспондентка Марина Савченко.

 

Як мовиться, поговорили по душах: про те, як було в окупацію, як вибиралися на волю, про те, як нелегко у чужому регіоні, а повертатися нікуди. Херсонці херсонців розуміють, як ніхто. Дві години спілкування промайнули, наче дві хвилини. І треба було бачити, як світилися очі земляків!

-Ми завжди читаємо газету «Новий день» та її сайт. Там дуже багато актуальної, корисної інформації. Ми довіряємо виданню і ця довіра сформована роками. Хотілося б щоб і надалі була можливість отримувати інформацію від «Нового дня», – розповіла переселенка з Херсона Олена Кумейко.

-У Вінницю я приїхала у грудні 2022 року.  Всю окупацію була в Херсоні. Звісно, знаю, як зараз живе рідне місто. Але сьогодні, на зустрічі з кореспондентом, отримала більш розширену інформацію, це зрозуміло, що ви володієте нею всебічно, адже часто їздите у відрядження на правобережжя. Звісно, що «Новий день» – це необхідне для нас видання. Висвітлюється про те, як живе наш дім. Газета – це наша віддушина, – розповіла переселенка з Херсона Єлизавета Хіміч.

Від редакції: «Новий день» завжди був і є зі своїми читачами, а тепер – і глядачами. І нам дуже цінна думка кожного, хто читає газету і дивиться наші ресурси в інтернеті. Щиро дякуємо за довіру!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!