«Ринок праці на Херсонщині характерний розривом, – просторікує у своєму телеграм-каналі голова окупаційної адміністрації Каховського «муніципального округу» Павло Філіпчук. – Розривом між кількістю безробітних і числом вакансій. Вакансій у нас більше, ніж людей, які готові їх зайняти». Ну, якщо вже колаборанти це розуміють, значить проблема у них аж надто серйозна.
«Нам потрібні однаково механізатори і лікарі, кухарі і вчителі, бухгалтери і працівники культури», – зізнається Філіпчук. Не хочуть наші земляки прислужувати окупантам! Останнім вже час би було це визнати – і залишити Херсонську область, але вони вперто намагаються подолати цей пасивний опір. Зокрема, продовжують друкувати у соцмережах оголошення про свої вакансії. Тавричанській школі Каховського «муніципального округу» потрібні, наприклад, вчителі інформатики і фізики. Каховській філії окупаційного «Облводоканалу» – бухгалтер, економіст, еколог, інженер-технолог. Окупаційна адміністрація у Каховці досі шукає начальників фінансового і юридичного відділів, провідного спеціаліста в останній і головного спеціаліста з роботи військово-облікового столу.
Окупаційній адміністрації у Горностаївці потрібні головний спеціаліст фінансового відділу, заступник головного бухгалтера, провідні спеціалісти відділів кадрів, майнових і земельних відносин, головні спеціалісти відділів документообігу, майнових відносин, архітектури і містобудування, ЖКГ, транспорту і зв’язку. Обов’язковою вимогою в оголошенні називається не лише російське громадянство, а і відмова від українського. В окупованому Благодатному Скадовського «муніципального округу» є вакансії прокладника інженерних комунікацій, інженера, слюсаря-сантехніка-монтажника, водія-механізатора екскаватора, водія категорії Е, монтажників труб, зварювальника, механізатора.
В окупаційний «Альошкінський» дитячий будинок-інтернат потрібні сторож, прибиральник службових приміщень, двірник, молодший медичний персонал по догляду за дітьми з інвалідністю. Місця, скоріш за все, так залишаться вакантними, бо про те, що там, як і в окупаційному «Дніпровському» психоневрологічному інтернаті, 4 місяці не платять зарплату, відомо багатьом безробітним.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!