Нарешті стало зрозуміло, навіщо окупанти створили на Херсонщині (з місцем реєстрації у Скадовську) установу з дивною і довгою назвою «Автономна некомерційна організація «Культурно-туристичний центр «Мир».

Її «генеральний директор» Дарья Адаєва розповіла пропагандистам, що «центр», далі цитата, «розробив проект зі створення історичної настільної гри-вікторини «Стопами Катерини Великої». Тієї самої Катерини, яка видала маніфест про ліквідацію козацької республіки – Запорізької Січі. Та, про яку наш Кобзар писав, що вона Україну «доконала», «Гра покаже історичний зв’язок Херсонської області з Росією у часи правління Катерини ІІ, а також розкриє особу Катерини Великої і факти з біографії імператриці», – повідомили окупаційні «Новости Херсонщины».

Адаєва розповіла пропагандистам окупаційного видання «Московский комсомолец. Херсонская область», що «період правління Катерини Великої було вибрано не просто так», бо «при імператриці заснували місто Херсон». Грати можна буде вшістьох, і оскільки вона має надто велике значення для «перевиховання» юних українців у дусі любові до країни-агресорки та її вигаданої історії, гру використовуватимуть на уроках історії Росії у 8 класі. А оскільки використання мобільних телефонів у школах Росії і окупованих нею регіонів з 1 вересня заборонили, «ідея створення комп’ютерної гри стала неактуальною, і команда проекту вирішила розробити традиційну «настілку». Таке собі пояснення! Комп’ютери ж не заборонили. Чи, може, вони без західних деталей, ввіз яких заборонено санкціями, не працюють?

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!