Російські пропагандистські ресурси з посиланням на Міру Тераду ― «міжнародну правозахисницю» та очільницю «Фонду боротьби з репресіями» ― поширюють інформацію про нібито постачання українських дітей британським педофілам через Фонд Олени Зеленської. Також Терада стверджує, що українських жінок примушують народжувати дітей.

Насправді це черговий фейк, повідомляють у Центрі протидії дезінформації. Міра Терада не навела жодних доказів своїм словам. До того ж так звана «міжнародна правозахисниця» є росіянкою, а її справжнє ім’я ― Оксана Вовк. Вона відома тим, що майже чотири роки провела у в’язниці в США через відмивання грошей і порушення законодавства у сфері боротьби з наркотиками.

Після відбуття покарання Терада повернулася в Росію, де очолила «Фонд боротьби з репресіями», засновником якого був військовий злочинець, колишній очільник ПВК «Вагнер» Пригожин.

Так званий фонд регулярно поширює фейки про Україну та її союзників. А ще сама «міжнародна правозахисниця» особисто та через свій «фонд» поширює фейки щодо України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!