Агітки для окупованої Херсонщини випускають наскільки часто і багато, що знайти їх можна постійно. І не лише в окупаційних адміністраціях, філіях «багатофункціонального центру», магазинах і на ринках – «газети» приносять додому пенсіонерам разом з окупаційними виплатами.

Наприкінці минулого тижня більшість з них отримала відразу по три газети. Агітка «Комсомольская правда. Херсонская область» свої останні два номери традиційно почала з цитат майбутнього в’язня Гааги. У № 33 пропагандисти цитують слова свого Путіна з уроку «Розмови про важливе» про людей, «які боряться з неонацизмом сьогодні, з тими, хто всілякі держперевороти влаштовує в інших країнах і намагається подавляти людей близької нам культури і носіїв російської мови». У передостанньому номері «КП» російський фашист набагато нижчого рангу – голова окупаційного відділення «Руху перших» Алєксєй Лаврєнтьєв зізнався, наскільки важлива для окупантів агітація і пропаганда (у тому числі, і з допомогою таких «газет»): «Важливо розуміти, що навіть після нашої перемоги на полі бою продовжиться війна за уми і серця людей. Головне завдання спеціальної військової операції у нашому сприйнятті і сприйнятті російського суспільства – повна капітуляція київського режиму і початок нової сторінки нашої історії. Саме тому ми вибудовуємо системну роботу у цьому напрямку».

Окупаційна «Надднепрянская правда» також починає брехати вже з першої шпальти, де про візит кремлівського пенсіонера до Монголії сказано, що «Президент РФ вчергове показує всім міжнародним організаціям, а особливо Міжнародному кримінальному суду, безсилля будь-яких санкцій і обмежень». Спробував би він з’їздити в іншу країну, яка визнає юрисдикцію МКС і, водночас, не є аж надто залежною від російських енергоресурсів! Вже з другої шпальти брехуни нахабнішають настільки, що починають вигадувати на ходу. Далі – цитати. «Військовослужбовці української армії залишили напризволяще цілий підрозділ при втечі з села у Курській області». «ЗСУ виготовляють у лабораторії під Краматорськом боєприпаси з хлорпікрином на БПЛА. Хімзброю планується застосувати на артемівській ділянці фронту, у тому числі біля Часового Яру у Донецькій Народній Республіці». «Верховна Рада прийняла у кінцевому читанні законопроект, який забороняє у країні діяльність канонічної Української православної церкви… Без американців тут ніяк». Ну, і без традиційного набору виразів російського пропагандиста про те, що «Україна – маріонетка Заходу» і «Україна – це не монолітна держава», у номері також не обійшлось… Колись люди розглядатимуть ці зразки друкованої пропаганди, як нагадування про російських фашистів, яких у цій війні Україна з допомогою цивілізованого світу обов’язково має знищити. І дуже хочеться, щоб хоча б після цього людство нарешті усвідомило, що такі людиноненависницькі режими потрібно знищувати ще у самому зародку.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!