«Всього через півтора місяці проблеми з газом у великій Генічеській агломерації назавжди підуть у минуле, – писав 19 серпня у своєму телеграм-каналі голова окупаційного уряду Херсонської області Андрєй Алєксєєнко. – Ми зможемо подати для опалення житла і розвитку виробництва вп’ятеро більше природного газу. Півмільйона кубометрів на добу, а не 100 тисяч, як зараз». Та не минуло і півтора місяці, як газ у найбільш густонаселений мікрорайон Генічеська подавати… перестали!
Проблеми з газом у Генічеську і на Арабатській Стрілці, на думку окупанта, були пов’язані з «аварійним станом старого радянського газопроводу». Хоча тягнули його вже у часи незалежності, стан був справним, а перебої з подачею газу траплялись у сильні холоди, коли у газопроводах замерзала вода. На встановленні сушилки, що мала вирішити цю проблему, піарились всі з колишніх керівників району, хто лише хотів. Окупанти сушилку ставити також не захотіли. Замість неї окупаційний уряд разом з «шефами» з рідного для Алєксєєнка Краснодарського краю, де він був міським головою Краснодару і погорів на великому хабарі, «освоїли» 157 мільйонів рублів, на які, цитуємо голову окупаційного уряду, «10 кілометрів сучасних і надійних поліетиленових труб вже змонтовані». Аби показати «масштаб» робіт, ремонтники навіть рух автотранспорту Арабаткою перекривали.
«Всі роботи плануємо завершити до початку опалювального сезону – до 1 жовтня», – написав три тижні тому Алєксєєнко. А вже 11 вересня місцеві пропагандисти з посиланням на окупаційні екстрені служби повідомили: «У Генічеську 800 абонентів залишились без газозабезпечення через пошкодження газопроводу. На вулиці Курасова у ході проведення земельних робіт був пошкоджений газопровід середнього тиску». Курасова – це центральна вулиця мікрорайону Генічеська, на якій, крім п’ятиповерхівок, розміщені також магазини, санепідемстанція, супермаркет My Family і школа № 3.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!